De Maeklong Railway Markt: Bezoek de meest unieke markt in Thailand

Thailand staat bekend om zijn vele markten. De een nog groter dan de ander. Op ongeveer 70 km ten zuiden van Bangkok ligt de unieke Maeklong trein markt. Deze markt wordt dagelijks gehouden op het spoor van de stad Samut Songkhram.

Wat maakt deze markt zo uniek?

Acht keer per dag rijdt er een trein dwars door de markt heen en hebben de verkopers precies 3 minuten de tijd om hun koopwaar op te ruimen.

De trein hoor je vanuit de verte al toeteren. Het is gaaf om te zien hoe snel de verkopers de kraampjes afbouwen.

Zodra de trein voorbij is worden de kraampjes en stalletjes weer opgebouwd en dit doen de verkopers maar liefst 8 keer per dag.

De Maeklong trein markt wordt ook wel de paraplu markt genoemd vanwege het snelle inklappen van de luifels wanneer de trein langskomt.

De trein die dwars door de markt rijdt

Een stukje geschiedenis

De Maeklong markt is er al sinds 1905 en was er al ver voordat de spoorweg werd gemaakt. Toen er werd besloten een spoorweg te maken die dwars door de markt heen ging waren de verkopers het hier niet mee eens en besloten zich hier niks van aan te trekken en te verjagen.

Door samen een deal te sluiten en het overeenstemmen mocht de markt gewoon blijven en hebben de verkopers besloten ieder uur wanneer de trein langs rijdt de kraampjes te verwijderen.

Wat wordt er allemaal verkocht?

Op de markt is er van alles te vinden, van kokosnoten tot verse vis en van groentes tot lokale warme gerechten. Ook zijn er verschillende kleding en souvenirs winkeltjes te vinden. De markt is niet alleen erg populair onder de toeristen maar ook onder de lokale bevolking die hier hun boodschappen doen.

Zorg dat je op tijd bent en een goed plekje uitzoekt voordat de trein langsrijdt. Deze markt is vrij populair onder de toeristen en het zou zonde zijn als je niks kan zien.

Om dit te verkomen stonden wij om 08:10 op de markt zodat wij de trein van 08:30 niet konden missen. Iets voor 08:30 was het getoeter van de trein luid en duidelijk te horen en reed de trein met een rustig tempo dwars door de markt heen. Een prachtig gezicht om te zien.

Op deze website staan de tijden wanneer de trein vanuit het Meaklong train station vertrekt en richting de markt rijdt.

Hoe kan ik de Maeklong trein markt het beste bereiken ?

Er zijn verschillende manieren om de Maeklong trein markt te bezoeken. Zo kun je de markt met de taxi bereiken of via een dagtour. Reis je liever met het openbaar vervoer neem dan BTS Skytrain naar station Victory Monument en vanuit daar de minibus richting Meaklong markt. De minibus vertrekt pas wanneer het busje vol is. Echte vertrektijden zijn er dus niet. Deze unieke markt moet je gewoon gezien hebben, een bezoekje aan Maeklong trein mark is het meer dan waard

Zou jij ooit de Maeklong trein markt willen bezoeken?