De ideale vakantiebestemming uitkiezen doe je zo

Er zijn zoveel leuke vakantie bestemmingen dat het maken van een keuze best lastig kan zijn en je door alle mogelijkheden het allemaal iets te veel wordt. Toch zal ik je vandaag een aantal tips geven die jou hiermee gaan helpen.

Hoe vind jij jou ideale vakantie bestemming als er zo veel mogelijkheden zijn?

Bedenk eerst wat je allemaal wilt zien en wat wil je doen. Ga je voor een ontspannen zonvakantie en ben je al tevreden met een goed boek, wit strand en een ijskoude cocktail? Of ga je liever voor een actieve, sportieve vakantie en wil je zoveel mogelijk van het land ontdekken? Bepaal eerst wat je precies wilt doen en probeer je daar op te richten.

Hoe is het klimaat? Doe eerst wat research naar jouw ideale vakantie bestemming. Hoe is het weer op bestemming en wat zijn de gemiddelde maand temperaturen? Misschien is het in de periode wanneer jij wilde reizen zojuist het regenseizoen aangebroken en was jij van plan een avontuurlijke fietsvakantie te boeken.

Hoe duur is het vakantieland en wat is je budget? Bedenk van te voren wat je budget is en hoeveel je wilt uitgeven. Zo zijn bijvoorbeeld de hotels en boodschappen in Frankrijk duurder dan in Spanje en is Bulgarije het goedkoopste vakantieland van Europa.

Kijk niet wat andere doen en laat je vooral niet beïnvloeden door social media. Mensen vergelijken zichzelf graag met anderen zoals collega’s, vrienden of vriendinnen. Als anderen naar een exotische bestemming gaan en te gekke foto’s op Instagram posten willen wij dat ook. Vakantie is een manier om te ontspannen en niet om met elkaar te concurreren. Kijk dus puur naar wat jij zelf echt wilt en leuk vindt en laat je absoluut niet beïnvloeden door social media.

Trek een lootje. Heb je nog steeds twijfels en geen idee welk vakantieland het nou gaat worden? Schrijf dan jou top 3 bestemmingen op een klein stukje papier en vouw deze dicht. Goed schudden en geef deze lootjes aan een zus, collega of een vriend en trek er een uit! Gelukt…? Je hebt zojuist jou te gekke vakantie bestemming gevonden en kan je nu eindelijk gaan focussen op het reizen en het aftellen!

Waar gaat jou eerst volgende vakantie naar toe?

Liefs Maddy