6 tips voor het boeken van een last minute vakantie

De meeste mensen die mij goed kennen weten dat ik eerlijk gezegd ook helemaal geen planner ben maar meer een last minute vakantie boeker. De spontane en onverwachtse vakanties vind ik stiekem het leukst. Helaas is het boeken van een last minute vakantie niet altijd goedkoper dan wanneer je ver van te voren boekt. Toch zijn er een paar trucjes die jou kunnen helpen om zo weinig mogelijk te betalen voor jou reis.

Waar moet je nou allemaal opletten als jij een goedkope last minute wilt scoren?

Toch zijn er een paar trucjes die jou hier bij kunnen helpen bij het vinden van een last minute
  1. Boek je vakantie in het laag seizoen en buiten de schoolvakanties om. In deze periode zijn de tickets altijd het goedkoopst.
  2. Wees flexibel en niet te kieskeurig met het uitkiezen van je vakantiebestemming. Iedereen weet dat je flexibel moet zijn als je op het laatste moment een vakantie boekt. Probeer zo min mogelijk filters te gebruiken bij het zoeken van een vakantie. Vul bijvoorbeeld alleen het budget in en laat de bestemming open. Je zult zien dat er veel meer resultaten en opties zullen verschijnen dan wanneer je alleen op een specifiek land zoekt.
  3. Vlieg eens vanaf een andere luchthaven zoals Rotterdam, Dusseldorf of Brussel. Door te vliegen vanaf een andere luchthaven dan Schiphol ben je vaak goedkoper uit.
  4. Hoe vroeger de vlucht vertrekt des te goedkoper de ticketprijs. De meeste goedkope vluchten vertrekken β€˜s nachts of heel vroeg in de ochtend. De meeste mensen reizen toch liever op een wat later tijdstip en vandaar dat vroeg vertrekken vaak goedkoper is.
  5. Vertrek op een zondag of een dinsdag. Er gaat een gerucht dat je het goedkoopste vliegt op een zondag of dinsdag. Het is altijd handig om dit even te checken. Ook is het boeken van een vakantie in een midweek vele malen goedkoper dan in het weekend. Vergeet je van te voren niet in te schrijven op de nieuwsbrieven van verschillende airlines en reisbureaus voor de laatste aanbiedingen.
  6. Probeer eens andere computer. Als je bijvoorbeeld twee keer een bepaalde reis bekeken hebt zijn er bedrijven die automatisch bij de derde keer de prijs verhogen. Nog een laatste manier om te kijken of het goedkoper kan is dezelfde reis opzoeken op een andere computer, telefoon of iPad.

Ik hoop dat jij deze tips goed kunt gebruiken bij het boeken van een te gekke en goedkope last minute trip!

Ben jij een planner of een echte last minute boeker?

Liefs Maddy