24 uur in Seoul: Wat moet je zien?

Seoul, een bruisende wereldstad met miljoenen inwoners waar jij je niet snel zal vervelen. Het leven gaat hier 24/7 door en de meeste winkels zijn tot laat ‘s avonds open. Als je nou van shoppen houdt, culturele uitstapjes of lekker eten? Het kan allemaal in Seoul! Benieuwd geworden? Lees dan snel verder! Ik vertel je over mijn eerste keer in Seoul en hoe ik 24 uur in deze geweldige stad heb doorgebracht.

HET GYEONGBOKGUNG PALEIS

Mijn dag begint om 11:00 ‘s ochtends bij het Gyeongbokgung Paleis. Dit paleis is het oudste en grooste paleis van Seoul en mag je zeker niet missen.

Het Gyeongbokgung paleis werd in 1394 gebouwd in opdracht van de eerste koning (Koning Taejo) van het bekende Joseon dynastie. In de 16de en 19de eeuw is het paleis door de Japanners meerdere malen deels verwoest en platgebrand. De gebouwen die nog overeind stonden werden na de tweede Wereldoorlog gerestaureerd. Sinds 1997 staat dit paleis op de UNESCO-werelderfgoederenlijst.

Het Gyeongbokgung paleis is een prachtig paleis en betaat uit meerdere gebouwen. Wat mij erg op viel is dat veel lokale mensen het paleis bezochten in de mooiste traditionele Koreaanse klederdracht. De entree is namelijk gratis is voor iedereen die gekleed is in de Koreaanse traditionele klederdracht (hanbok). Deze hanbok jurken en pakken kan je overal huren dus mocht je het leuk vinden om het paleis te bezoeken in Korean style, dan kan je er dus gewoon eentje huren.

Ik had ongeveer ander half uur nodig om alles rustig te bekijken en ben toen vanuit het paleis verder doorgelopen naar de prachtige tuin die ook bij het paleis hoort. In deze tuin staan er eeuwen oude bomen van meer dan 300 jaar oud.

 • De entrée bedraagt 3000 won voor volwassen en is gratis voor alle bezoekers die in een traditionele hanbok gekleed zijn.
 • Elke dag worden er bij het paleis Engelse rondleidingen aangeboden. Dit is gratis en duurt ongeveer ander half uur. Reserveer wel even van te voren op de website.
 • Mocht je in de hete zomer het paleis bezoeken, zorg dan voor voldoende water en eventueel een hoed of pet. Het paleis zelf mag je niet in en bijna alles is onoverdekt.
 • De wisseling van de wacht bij het paleis is heel gaaf om te zien. Dit vind elke dag plaats om 10:00 en 15:00 uur.
 • Op dinsdag is het paleis gesloten

BUCKON HANOK VILLAGE

Ga 600 jaar terug in de tijd, loop door de smalle straatje en laat je verassen door vele gezellige restaurantjes, Koreaanse theehuisjes en trendy boetiekjes.

Bukchon Hanok Village ligt op 2 min afstand (met de metro) van het Gyeongbokgung paleis en ik besluit om dit wijkje te bezoeken.

Bukchon Hanok Village is een traditioneel Koreaans dorp met een 6 eeuwen oude geschiedenis die ik zeker niet wilde missen. Het is het enige wijkje in Seoul die niet gebouwd is voor toeristen en waar je nog echte eeuwen oude Koreaanse hanok huizen kan bezichtigen.

Tijdens het wandelen door de oude straatjes en vele steegjes had ik het gevoel dat ik een openluchtmuseum was beland. Net als bij het Gyeongbokgung paleis liepen er jonge dames in de mooiste traditionele hanbok jurken rond. Een bezoek aan dit eeuwen oude dorp is zeker de moeite waard!

 • Bukchon Hanok Village is eigenlijk een woonwijk. Je hoeft dus geen entree te betalen.
 • Op de website is het mogeliijk om gratis walking tour te boeken.

GWANGJANG MARKET

Inmiddels is het lunchtijd en ben ik van plan om op de Gwangjang markt te gaan lunchen. Ben je gek op echte Koreaanse lekkernijen en hapjes? Dan mag je een bezoek aan Korea’s eerste oudste en grootste overdekte traditionele markt zeker niet overslaan.

Je vind hier niet alleen lekker eten maar ook winkeltjes met verse groentes, fruit, kleding en schoenen.

Wat je zeker geproefd moet hebben is de Korean mung bean cake, een heerlijke hartige pannenkoek die vers wordt gebakken. Ben je een echte waaghals en ga je liever voor een uitdagender gerecht? Bestel dan de kippenklauwtjes of de levende octopus.

 • De food market is de hele week geopend van 08:30 tot 23:00.
 • De overige winkels en kraampjes zijn open van maandag tot en met zaterdag van 09:00-tot 19:00.
 • De meeste kraampjes accepteren geen creditcards maar alleen contant geld.

MEYEONGDONG

Het is alweer 17:00 uur en besluit mijn dag af te sluiten in Meyeongdong. Myeongdong is een van de drukste en meest bezochtste wijk in Seoul. Hier vind je grote ketens met verschillende populaire bekende merken en lokale winkeltjes.

Wist je trouwens dat de beste huidverzorgings producten in Zuid-Korea worden gemaakt? Voor de echte beauty liefhebbers is dit een walhalla. Op elke hoek van de straat vind je meerdere beauty en make-up winkels met fikse kortingen en speciale acties.

In Myeongdong heb je ook een overdekt ondergronds winkelcentrum wat ik iets minder gezellig vond maar een uitkomst bied als je droog wilt blijven op een regenachtige dag.

Myeongdong vind ik eigenlijk het leukst om ‘s avonds te bezoeken. De drukke winkelstraten worden dan gevuld met overheerlijke street food kraampjes waar je van alles kan proberen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Koreaanse gefrituurde dumplings of de overheerlijke sweet and sour chicken?

 • In Myeongdong zijn de winkels tot laat open en sluiten de meeste deuren pas om 23:00 uur.
 • Het makkelijkst is om met contant geld te betalen want in niet alle winkels werkt de pin of creditcard. Zorg wel dat je altijd je paspoort op zak hebt. In Zuid-Korea worden creditcards alleen in combinatie met het paspoort geaccepteerd

Na een lange maar geslaagde dag kom ik rond 20:30 ‘s avonds weer terug in het hotel. Ik heb een hele positieve eerste indruk van Seoul gekregen en kan niet wachten om hier weer snel naar toe te vliegen. Er is nog zoveel wat ik zou willen zien en doen.

Wat zou jij nog dolgraag in Seoul willen zien?

Liefs Maddy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s